Boom crash

Jag körde på en älg idag! Rakt igenom, inte liksom snuddade utan rakt igenom. Okej, det var såklart ingen riktig älg, men det kunde ha vart det låter lite mer riskfyllt än att erkänna att det var fyra plast pinnar osm hängde ner ifrån en ställning. Menningen var såklart att vi skulle bromsa på halt underlag och ta oss runt hindret, men icke sa nicke, jag ville hellre testa hur det är att krocka med en älg, visserligen for jag bara rakt igenom, men vi kan ju ta det som en ursäkt. Jag dödade trots allt bara en älg, de andra lyckades jag köra runt. Woho, creds till mig. Det är ganska kul att inte ha 100 procent kontroll över en bil och bara sladda runt så länge man vet att det inte kommer mötande trafik eller andra faror. Men det bästa var ändå att få sitta ensam i bilen och få bestämma själv hur jag ska köra!

Praktik idag också, ganska lugn dag då jag bara var där på eftermiddagen. Klippte en tolvårig kille som knappt svarade på tilltal och en 20-årig kille/herre/man? som mer än gärna svarade på tilltal. Det är ju alltid kul med kontraster. Lämnade salongen halv sju, var hemma kvart över sju. Nej, det brukar inte ta så lång tid. Ja, jag gick lite vilse.

We were born for this

Ja, jag är uttråkad. Nej, du behöver inte titta på alla bilderna.

       

Kalaskula

Är det en vanlig dag? Nej, det är Sophias födelsedag, hurra hurra hurra!
Nu ligger vi nästan på samma nivå igen, även om du aldrig riktigt kommer nå upp helt till min nivå. Bilden visar en glad sjuttonåring och den något mindre gladare sextonåringen som inte skulle fylla fören en vecka senare.


Honey, honey

Resa till Eskilstuna med mammi idag. Fixade min jacka, handlade mat, lämnade av kläder och fikade. Sen bar det av hemåt igen. Tillfixning och påfyllning i magen innan jag tog bussen till Katrineholm hem till Linda. Där hade mina flickor börjat titta på melodifestivalen och de var helt galna! E.M.D hade precis uppträtt och de var hesa, hm, hur lyckas man. Man ska inte se på melodifestivalen med E.M.D:s största fanclub om man är rädd om hörseln. Skräckfilm blev det sen, vi släckte ner överallt och satt med varsin kudde. Mandy Lane, hette den. Den var inte läskig, bara otroligt konstig/Ologisk.
Sen blev det porrfilmstittande, inte för oss alltså men för grannen. Vi såg tvn genom fönstret, vilken naughty booy! Jag och Sandra gick ut för att vissa att folk faktiskt kan se hans tv. Kastade snöboll på hans fönster och sprang för livet. Linda ringde och asgarvade för han hade kollat i fönstret och sen strippat. Vi missade ingenting, han var tydligen ingen att dregla över.
Nattbuss hem, igen! Alla mina pengar går åt på tåg och bussar korsochtvärs. Men vadå, man måste ju leva!

Night out

I fredags blev det utgång för min del. Klockan nio åkte jag, Amanda, Bäckström och Niva till Emelie Lindman i Katrineholm där Linnea även fanns, och Danne och Ella ska jag väl inte glömma. Vi skulle förfesta lite, men Frida var stressad för hon ville ut och träffa Marcus så vi delade på oss, Jag Sandra och Frida gick till lilla krog, woho! Ganska dött när vi kom ner men det ökande ganska snabbt på, fördelar med att vara i Katrineholm - Man känner alla som är ute! Nackdelar med att vara i Katrineholm - Man känner alla som är ute! Besökte även piccaso under kvällen. Sprang till nattbussen med Amanda i släptåg, vi var tvungna att ta en kisspaus även fast vi visste att klockan var halv två och att bussen lämnat stationen! Vi hann med. Lyckligt slut på en bra kväll, jag och Amanda bokstavligen hoppade hem.

Min utekväll i Katrineholm gick på sammanlagt 20 kronor. Nästa helg blir det utgång igen för då fyller Fis år, får se om jag kommer lika lindrigt undan då!

Goodbye

Vilket händelserikt lov, ja, jag är seriös! I torsdags blev det en utflykt till kolmården med mor, far och Johanna. Tur att det var delfinerna vi hade planerat att se, för annars var det ganska dött på djur. Onödigt att de tar fullt pris fast det bara blev en lång vandring genom kolmården utan sevärdigheter. Delfinerna var bra iallafall, fränt hur man kan få djur att göra så som vi vill!
På kvällen stannade jag hemma, skulle ha sett hockey med brudsen, men jag ville hellre vila, bra kompis va? : D


Watch out

Film med popcorn och chips igår hemma hos Sandra. Det blev så att jag spenderade natten där också för det kändes så bökigt att ta mig hem. Blev en promenad hem idag, fast det egentligen inte skulle ha blivit det. Amanda skulle hämta mig och jag skulle börja gå, 30 minuter senare när jag nästan var hemma kommer hon i bilen och förklarar att hon somnat. Det blev dagens motion för mig. Stress åt och fixade mig innan jag tog bussen till stan där Sandra var med. Pommes och kaffe på donken innan vi mötte upp Malin, Tessan och Linda på bion. "I taket lyser stjärnorna" såg vi, den var faktiskt bra, komedi blandat med tragedi. Tror att det bara var de på vår rad som uppfattade komedin. "Du är så hot" och "alla mobbade mongo-Malin i ettan" . Vi hade ju våran egna mongo-malin med oss.

Mat på Venezia och trevligt sällskap där i två timmar innan vi tog bussen hem till Vingåker. Det är för kallt ute nu, enligt mig. Ge mig vår!Konsum blev rånat idag, två polisbilar körde förbi bussen på väg från stan. Vid konsum stod det tre polisbilar. Tydligen så har en man försökt råna dom och sen stuckit. Tydligen en utländsk man, det var ialladall allt jag fick veta ; )Take it all or leave it

Tänkte passa på att berätta för alla nu när det fortfarande finns tid kvar. Ni betyder så mycket för mig, ni lyser upp mitt liv, ni har format mig till den jag är idag blabla ochsåvidare. Ifall jag inte skulle överleva dagen och det jag ska utsätta mig själv för idag, en hemsk operation. Jag ser redan den grova nålen på den stora sprutan som ska in i min mage och spruta in flera liter av någon konstig värska som sedan ska få mina ögon att rulla bort och få hela min kropp att falla mot golvet. När jag sedan inte kommer kunna göra något motstånd så kommer läkaren att ta fram ett stort oslipat svärd och hugga det rakt i mig, blodet kommer spruta och jag kommer varken kunna stoppa honom eller ropa på hjälp. Mitt öde är redan utlovat!

Det är oträttvist, man loggar in på bloggkoll och det första man får se är: Kenza, 90 nya prenumeranter IDAG, Blondinbella 80 nya prenumeranter IDAG. Hur ska man lyckas komma upp i den siffran? Kom igen, DAGLIGEN. Och den här dagen har ju precis börjat.. Annat är det ju här.. Mthuresson, 12 prenumeranter sammanlagt.

Fy sjutton

Fy sjutton, nu är det faktiskt över. Jag kommer aldrig mer att kunna svara sjutton på frågan, Hur gammal är du? Om det är bra eller dåligt, det får väl tiden utvisa. Arton öppnar ändå en hel del dörrar med olika möjligheter. Jag blev väckt av skönsång i morse av hela familjen som kom på led med massa packet. Det var precis det jag ville ha som jag fick;
- Ett par höga, bruna stövlar. As snygga! ; )
- Ett par praktiska kängor att ha på scoutläger
- En mascara, (bra för min börjar ta slut)
- Olika storlekar på handdukar att ha i min lägenhet (De innan börjar bli slitna)

Senare kommer släkten och Tallen och ska fira mig ännu mera. Då blir det god mat och roligt sällskap, min släkt är bra!

Igår var jag på volleyboll också med Sandra. VVK-Habo, vilken lätt seger, VVK är verkligen på gång just nu, hejja! Filmmys hemma hos Sandra, ett filmmys som inte blev något filmmys utan mer pratstund. Stannade till halv tolv, firade tolvslaget själv hemma i min säng med några sms som halkade in runt tolv. Tack!

Hjärtats dag

Det är såna här dagar som får singlar att känna sig utanför! Tur är väl att man kan fira med släkten, speciellt när lilla morfar fyller 83 på denna otroligt underbara dag.

18-års firande

Igår, fredag, kom det folk hem till mig för de ville fira att jag fyller arton. woho! Fick presentkort på Hud och Klipp, choklad och en hink som förvandlades till spy-hink under kvällen.(Inte i praktiken, som tur var). Tack för en otroligt trevlig kväll, det blev bättre än förväntat. Några barnsliga töntar som kastade ägg på huset bara, tur att ingen märkte när det hände, då hade de inte kommit levande därifrån.Perfa

Efter dagens praktik känner jag att jag kommer bli en jättebra frisör. Jag har lärt mig:
- Hur man kokar kaffe
- Hur man dammar av massa hyllor med produkter
- Hur man tvättar och viker tvätt
- Hur man diskar
- Hur man städar olika skåp
- Hur man river folié i olika storlekar

Låter inte det som toppen saker att kunna? Jag är så stolt över mig själv att jag klarade det. Efter att jag klarat av utmaningarna kom mamma och vi hämtade upp min fast frusna cykel och handlade mat. Det blev tortillas och det var trevligt att hon kom förbi och hälsade på. Det blev ingen träning idag, men det blev en hel del promenader då min cykel som sagt inte är i så bra funktion för tillfället. Den står på tining i källaren just nu, förhoppningsvis är den brukbar i morgon.

En annan dag

Ack, vilken händelserik dag. Det fick bli en promenad till Körskolan i morse då mitt lås på cykeln har frusit fast. Det var kallt och halt, men lite motion skadar ju aldrig. Robert kom ganska snart och vi begav oss in i den rörigaste delen av Eskilstuna, men det grejade ju jag. Var nära att köra över en gångare men vad gör det?
Kom till skolan och fick veta att matteprovet var flyttat till på torsdag, tack och lov, hade aldrig klarat det. Vi missade ju en lektion förra veckan på grund av all dramatik kring Eskil. Det gick oväntat bra och jag kände mig nöjd med min insats på lektionen, ge mig provet! En snabb måltid i matsalen där jag bokade träff med Backman och Judith till på torsdag, gött! Det blev ett medelpass på friskis under håltimmen innan det var dags att bege sig till den efterlängtade svenska lektionen. Vi tycker verkligen om vår svensklärare, hon är bara så otroligt bra. Alla underbara genomgångar hon har som ger oss så mycket, alla uppgifter hon förklarar så bra och verkligen förbereder oss för. Förutom att allt jag sa är tvärtom så är det bra. Engelska stod näst på schemat, där fanns Saga, hon skulle sitta med på vår lektion, vilket var en rolig överraskning.
Jag hann med mycket mer idag, jag tog bussen till Viptorp, bussresan tog dubbelt så lång tid som en promenad skulle ha tagit. Träffade Lina, myste med te och mackor och så flummade jag på hennes FB och msn. Jag hoppas att det uppskattades av de jag kontaktade, om inte, jag ber så hemskt mycket om ursäkt, det är sån här jag är!
Blev en promenad hem i kylan och halkan, jag kom hem, helskinnad! Praktik i morgon igen, sen kommer mor min.

helg

Fredagsmys hemma hos Mimmi. Det bjöds på mat, vi spelade twister, vi kollade ut snygga killar på internet, vi körde "Jag har aldrig", vi körde det otroligt roliga spelet "Tjejsnack". Johan vann och strax efter kom Ken på en andra plats medan jag och Mimmi hamnade långt efter. Sophia var puplik och tur var väl det för annars hade hon vunnit över oss alla. Kvällen fick till och med en alldeles egen pose, tror knappt det finns någon bild utan den posen.

På lördagen blev det en resa till katrineholm, hem till Linda. Det var såklart bara jag och Sandra som ställde upp på fotografering så vi tog x egofoton. Jag tycker inte att Sverige har någon bra musiksmak, kom igen. SNÄLLA SNÄLLA! vad sjutton är det för låt?


16 +

Förre fredagen blev min plånbok stulen på isstadion. Blev mycket bussåkanden och telefonsamtal för att försöka hitta den. Ida kom ifrån Nyköping och följde mig runt på jakt efter den, vi hittade den inte. Jag färgade Idas hår och sen for vi till Rönninge, Stockholm. Sprang hela drottninggatan fram och tillbaka och letade löshår, då var även Tobias med. Sen åkte vi till Rönningen där vi fixade lite cider och godis till inchekningen, mys folk, mys stämming. Det blev en riktigt lyckad helg.


De snygga skådisarna efter våran live dekargåta

OTHJag tycker om One tree hill, lyssna medan ni läser allt annat ; )

Once upon a time


Petra och jag sommaren -07. Vi har känt varandra i 11 år nu ungefär. Det bästa är att vi alltid är lika tajta när vi ses även om vi inte setts på flera månader. Minus är väl alla våra små tjaffs som aldrig leder någonstans men vi blir alltid sams. Du är otroligt bra, du lyser upp min vardag. Delar mycket skratt och minnen. Ett minne vi alltid kommer ha är när vi satt inlåsta på S:t eskil tillsammans, hon kom in på skolan för att rädda mig ifrån pistolmannen. Du är grym!


Jag och Bea - 08 När vi träffades första gången vet jag inte riktigt men efter något läger fick vi en bra kontakt och vi började träffas ensamma. Vi gjorde helg visiter till varandra och vi delade mycket skratt och skvaller. Även om vi inte ses lika ofta längre så ses vi ju ändå på alla olika läger vi åker på och tur är väl det för du är för himmla bra.,Emma och Amelié LÄNK 06/07. Första gången jag träffade er både, eller iallafall fick kontakt med er. Amelie och jag har rest till varandra lite då och då och vi har alltid lika kul, tror det är för att vi är så lika varandra. Ett minus är att vi inte setts på ett tag nu, vi får försöka ta oss tid snarast. Emma har jag inte haft så jättebra kontakt med förens nu på senare tid. när jag flyttade till Eskilstuna så har vår kontakt växt och nu känns vi rätt så tajta, det är något jag uppskattar väldigt mycket. Ni båda gör mig glad och ni kan båda få mig att må väldigt bra.

                                    
Amanda och jag, skulle gissa på -07. Vi började i sjuan tillsammans och jag kände mig ensam när du helt plötsligt stod vid min sida och ville bli min vän. Varje dag var det du och jag mot resten. Dit du gick, gick jag och tvärtom. Dagarna var fulla av skratt och du lämnade aldrig min sida oavsett hur jag betede mig. Du är en äkta vän som jag aldrig kommer att glömma, du har en stor del i hur jag är idag. Du har gett mig självförtroende och en kraft jag aldrig trott var möjlig. Lämna mig aldrig.


Hanna, Tina, Hanna, Malin, Sofia, Lisa, Frida, Christine, Frida och Lotten -07 Födelsedagsfest för Sofia och Lisa. En oförglömlig kväll. Jag kände de flesta av er när jag åkte dit den kvällen men en del av er kom mig mycket närmare efter den kvällen. Jag har haft otroligt roliga stunder med er alla, några av er kom att bli en del av min närmsta umgänges kretes och några blev personer jag kom att värdera högt. Förlorat kontakten med många av er efter nian, vilket känns hemskt, för ni är alla så otorligt bra. Saknar er, det ska ni veta. Vidåker äger!


Sandra i åttan, utklädningsdagen. Vi gick i samma klass i tre åt utan att jag lärde känna dig på riktigt.Sommaren -08 började vi ta kontakt, vet inte varför men det är något jag aldrig kommer ångra. Vi har hängt ihop sen dess. Varje helg känns det som om det är bestämt att vi ska ses och göra något, antingen festa, tv-mys eller något helt annat. Helgerna ses fram emot varje vecka för då vet jag att då får jag träffa dig. Litar sjukt mycket på dig och jag kommer att finnas här för dig tills vi går skilda vägar.


Christine, Sophia, jag, Rebecka,Agnes och Kim. utklädningsdagen i åttan.


Scoutlägret Graaal-04. Åh, vad kul vi hade, alla scoutläger och ungdomshelger vi åkte på. Alla killar vi spanade på och skrev brev till under lägrena. Minnen minnen."Lära känna övernattning" i sjuan, Julia och Kajsa. Vi var i Lyttersta då och jag kände igen i klassen, jag minns när ni frågade om jag ville sova med er. Jag var blyg och satt ensam i ett hörn, efter det lärde jag känna er och flera i klassen. Otroligt roliga tre år med er i skola. Julia, vi kände varandra när vi var jättesmå och lekte med barbie, känns otroligt bra att vi hamnade i samma klass i sjuan och att vi nu har en sådan bra kontakt. Vi bodde ju till och med ihop från och till i tre veckor i höstas, det var toppen kul!


'
Julia, jag, Andre, Ida, Emma och Alexis på LÄNK 05/06. Åh, det varså otroligt, fantastiskt, underbart kul del nyårslägret. Jag var bland de yngsta, jag kände inga när jag åkte dit, jag lärde känna underbara människor, jag insåg hur otroligt bra kristna ungdomar är och hur bra såna hära läger är. Alla kristna läger jag varit på har gjort mig mycket. Alla människor är värda så mycket, ni kommer aldrig glömmas bort!


Annac och Pokemon-Sara,vad kan man säga. LÄNK 05/06 var första gången vi sågsKan inte uttrycka i ord vad jag tycker om er. Sara, vi har kontakt nästan varje dag och du vet så mycket om mig som ingen annan vet. Vi skrattar åt samma saker och är allmänt flum. Anna, dig pratar jag också mycket med och du förstår mig alltid. Vi har nästan alltid liknande upplevelser bakom oss. Jag blir jätteflummig och skrattig när jag är med er, som tur är är vi flummiga tillsammans.

Dagens händelse

"Var rädda Eskilstuna, var väldigt rädda"

Eleverna samlades i aulan efter hotet.

21-åring har erkänt hot om skottlossning på gymnasieskola. En 21-årig man är gripen för hotet mot S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna tidigare på onsdagen. Mannen har erkänt att han skrivit hoten och ska ha sagt att avsikten var att skoja. "Idag är dagen då den första skolan i Sverige kommer att skakas av en fruktansvärd skolskjutning. Var rädda Eskilstuna, Var väldigt rädda." Detta hos skrev den misstänkte på en hemsida som Aftonbladet kunnat ta del av genom en skärmdump. Han skickade även hoten via epost och msn. Hotet spred sig som ringar över vatten runt S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna i förmiddags. Den misstänkte skrev sedan att han skulle ta tåget till Eskilstuna och sedan börja skjuta vid tio. "Önska mig lycka till, tiden är inne" avslutade han. Polisen tog hotet på största allvar och skickade flera patruller till skolan.

Tillsammans med skolan tog de ett beslut att eleverna skulle stanna kvar i sina klassrum. Vid ett-tiden började eleverna dock slussas ut ifrån klassrummen till ett närliggade församlingshem för krishantering. En elev berättar att det varpoliser överallt på skolan och att det rådde kaosartad stämning i de låsta klassrummen. -Folk har barrikerat sig i klassrummen. Lärarna låste in oss i klassrummen. Vi är hungriga och rädda.

Stora resurser lades ner från samhällets sida för att skydda eleverna. Polis, räddningstjänst och landsting gick alla upp i stab och förberedde sig för det värsta.

Vilken otroligt spännande dag det har varit. Vi på frisör satt på frisör ifrån halv nio till halv tre. Visserligen var vi inte rädda och hade låsta dörrar fören vid halv elva, men det blev ett tag att bara vänta. Petra kom på besök, släppte in henne. Vi visste ju inte att det var så seriöst i början så jag sprang ner och släppte in henne. Efter ett tag var någon smart och kollade på aftonbladets hemsida där vi fick veta vad som pågick. Jag smsade och ringde runt till folk på skolan, alla hade de slussats in i aulan eller gympasalar. De fick gå ut ganska tidigt medan vi fick sitta kvar och vänta några timmar till. Vi såg folk gå förbi utanför och tyckte inte att det verkade så seriöst men vi fick absolut inte gå ut. Två timmar efter att de börjat slussa utfolk så fick vi veta att det var vår tur, alla sprang mot dörren där vi fick stå i kö för att visisteras. Sen var vi fria, det blev matätande direkt då man blev hungrig av att sitta där så länge. Vi överlevde ialalfall, jag överlevde!