Ska'ut Grön

Den 5 augusti åkte jag till Dalarna för att ingå in en ska'ut patrull. Kom till samlingsplatsen för patrull tre och ingen var där, satt och fikade med mamma och pappa då Elsa och Håkan dök upp. Håkan visade sig att vara min handledare och hans dotter 5 år. Vi väntade en stund innan en bil dök upp med massa tjejer och en hoppade av, hon visade sig hetta Jorunn och vara ifrån Gotland och strax efter det dök Kajsa upp ifrån Abra som jag känt sen innan och till slut kom även Linda ifrån Enköping och vi fick veta att de andra två som skulle ha kommit hade fått andra saker för sig så vi startade utan dom, Vi började med att vi fick välja vilka saker, mat saker och sånt, vi ville ha med oss på våran hajk. Vi valde ut lite mat och olika redskap, åt och gav oss iväg med 15-25 kilos packning på våra ryggar för att gå 1,5 mil genom skog. Våra ryggar kändes som om de skulel gå sönder och blöt var det. Vi gick rakt genom en tätt tätt, tätt skog. En upplevelse kan jag säga. När dagen började gå mot sitt slut började jag må fruktansvärt illa så de andra tog lite av min packning och efter ett tag blev det lite bättre. Vi bestämde oss för att sova i ett färdigt vindskydd och det såg precis ut som en stuga, så det var mysigt. förutom att Elsa skrek halva natten.

Andra dagen tog vi oss den lilla biten som var kvar fram till Näset där de andra patrullerna befann sig och alla började bygga kök och vindskydd. Man var helt slut men gav de sista krafterna till att bygga. Senare under dagarna hade vi olika kurser i tex, sjukvård, utrustning, kanot. Kanot var jätte kul. Vi lärde oss ett nytt ord alla använde resten av veckan, stjärtrem. Vi fick lära oss att svänga på en sida och att välta och att kasta upp kanoten, jag och Jorunn fick inte upp våran så Mat-Pontus hjälpte oss. Haha, svaga vi var. Men det var himmla trevligt.

Jag och Kajsa skulle laga mat en dag och det gick ju kanon bra. Vi skulle koka ris så jag föreslog att dela det på två och ha två kastruller så vi kokade upp vattnet hälften hälften i varje. Sen när det kokade hällde Kajsa upp allt ris i en av dom och när det kokat torrt upptäckte vi det och försökte ösa över lite till den andra, sen så skulle vi ha ett lock, och då kom det en massa svart sot ifrån locket ner i riset så det blev helt svart, då byte vi sida på locket, då rammlade det massa kassler ner i riset. Jaa, lyckat. Sista dagen hade handledarna ett spex om alla patruller, de hade med det i spexet. Pinsamt^^

Sista hela dagen hade vi en utmaning. Vi fick inte veta vad och alla funderade på vad det kunde vara, det var rekord på 16 minuter sen 2005 iaf. Sen på kvällen fick vi veta att vi skulle fylla en badtunna (2000 liter) så snabbt som möjligt. Alla blev laddade och vi värmde till och med upp, haha. sen sprang vi ner till stranden där vi ställde upp och klockan startade och vi började langa hinkar och vatten skvätte och alla var som galnad. 14.14 minuter fick vi, bäst som vi var. Efteråt sprang vi och hoppade i vattnet med kläderna på allihopa. Senare på kvällen efter spexet, mååånga timmar efter att vi fyllt badet hade det äntligen blivit varmt och vi fick bada. Vi patrull messmör badade som två och det var hur skönt som helst.
Dagen efter var det hela slut, kramringar och intyg utdelades och mat såklart. sen så sa vi hejdå en massa gånger och det bar av hemåt.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback