Taizé

Sov i husvagnen en natt och allt kändes bara skit, saknade Jingi så otorligt mycket, trodde inte att det skulle vara så farligt, men höll på och smsade med SaraO så då längtade jag ännu mera. Men på lördagen så fick jag sovmorgon och sen bar det av till hamnen. Där bussen ifrån Vingåker kom och hämtade upp mig, där var Hanna, Fanny, Emmy, Lisa och Emma som jag genast slog mig ner med. Vi tog färja över till Danmark och sen färja till Tyskland och sen var det dags att sova. När vi sedan vaknade var vi i Frankrike. Det var riktigt vacker där vi stannade för frukost, berg och fjäll överallt.
Vi kom fram till taize vid lunch och vi fick smaka den välkända taize maten som var mycket bättre än jag föreställt mig den, utan kryddor men endå ganska god. Efter maten fick vi till alla besvikelse reda på att vi inte fick sova i barrak utan i ett j*vla tält. Hmm, jaa, kul. Nästan ingen hade med sig liggunderlag och sovsäck, jag hade visserligen det men knappast ingen annan så det blev till att låna, tunna hårda liggunderlag och sen fick de andra ligga och frysa på nätterna med sina filtar de tagit med sig. Emmy hade hur många som helst men hon frös iaf, det var väldigt kallt om nätterna och varmt på dagarna.

image19image20
Underbara maten och tysta dalen som vi besökte två gånger, väldigt vackert!

Jag och Emmy hamnade i samma grupp i från Vingåker, med fyra Litauer och tre tyskar. Våran ledare var en av litauern och det var hur konstiga som helst, en av dem trodde han var rolig när vi skulle presentera oss. I have no name, I have no age, I have no mother, I have no father, I have no country, I have no home. blabla. Sen as garvade han med sina litauiska vänner. Sen skulle vi berätta vad vi hört om varandra länder och en av tyskarna sa,I have heard from my friend that swedish girls are very beautiful. Och våran ledare bara, Thats´s not true och sen skrattade de igen. Som om dom vet något om skönhet, de såg hemska ut hela bunten. Jag och Emmy började iaf umgås med tyskarna efter gruppernas möten och sa att vi inte alls gillade detta, det är bara elaka. En gång hörde inte en av tyskarna vad en av dem sa, så sa han, what did you say? Och han svarade, Have you ever tought about cleaning your ears? Och sen skrattade de igen. De var verkligen konstiga, så svårt att förklara såhär, men de var hemska. Och vi skulle ha städning en eftermiddag och bara jag, Emmy och Tadas (ledaren) dök upp och han visste ingeting och helt plötsligt ser vi honom gå iväg med en annan grupp på väg för att städa, jahaja, så jag och Emmy kom med en annan grupp och fick städa tält. Så vi pratade med våran broder som hade hand om våra möten och han såg till att vi fick byta grupp. Jag och Emmy hamnde med några svenskar ist, närstan bara svenskar och två tyskar som hade konstig humor, men svenskarna var toppen. Vi städade toaletter med dom och det var endå ganska kul.

image18Våra tyska grabbs

Tre gånger om dagen var det kyrkbesök som gällde, det var verkligen mäktigt att komma in i kyrkan och när alla sjöng, så härlig stämmingen, men med samma låtar och samma sak tre gånger om dagen i en vecka blev lite tråkigt, men endå skönt. På morgon när det var kyrka sov jag mestadels, somnade i kyrkan, speciellt då vi hade tystnad i ungeför tio minuter, så sloknade jag. Men jag missade nog inte så mycket. En dag ville de ha frivilliga att hjälpa till i köket, eller en dag, varje dag behövde dom det, men en dag ställde jag och Emmy upp och fick bära svarta lådor, wiie vad kul. Men vi var inte där så länge för vi skulle på möte med broder Johan. Men en annan gång så fick vi diska och den tjuriga tjejen jag och Emmy inte tyckte om första gången vi bar lådor var hur trevlig som helst nu och det visade sig att hon kunde lite svenska och så fick vi diska med tyskar och vi lärda varandra massa olika saker, det var skojigt. Och sen så en morgon delade vi ut mat, jag delade ut bröd och började tjaffsa med en 30 årig man som skulle absolut ha två bröd fast det inte fanns så det räckte. Han bara, I want to breads please. -No, I´m sorry there´s not enougt. Sen tog han ett bröd till iaf och gick snabbt iväg sp jag slängde mig efter honom och tog tag i brödet och så bröjade vi tjaffsa och han vägrade släppa det och han verkade försöka skrämma mig, men sen gav han upp, YEII, seger till mig. haha.

image21
Jag och Fanny på vägen hem, vi fjantade oss lite. ^^

Sen var det dags att åka hem till Sverige, hemresan var nästan hemsk, var tvungen att dela säte med Fanny, inget fel på Fanny men på vägen dit hade vi två säten var att breda ut oss på, men det funkade. Men hade en himmla hemlängtan. Men vi kom hem iaf och jag åkte hem och grillade med familjen, saknat dom as mycket.

Kommentarer
Postat av: johanna

jag vet att du saknade mej jätte mycket : )

2007-08-01 @ 13:03:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback